Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:53

Снежна блокада във Ветовско Избрана

Снежна блокада във Ветовско Снимка: © Ludogorie Info

Изключително опасни са метеорологичните условия във Ветовско от четвъртък вечерта. Силен снеговалеж с бурен вятър затвори всички пътища в общината.

Снежната покривка на места достига над един метър, като продължава обилно да вали и трупа, духа и силен вятър, който образува навявания и преспи.

По информация на инж. Георги Георгиев, кмет на Община Ветово, пътищата навсякъде в Русенска област са затворени като през нощта снегопочистващата техника е работила с пълен капацитет, но поради силния снеговалеж и навявания обстановката продължава да е сложна. "Няма бедстващи хора, защото своевременно реагирахме и затворихме всички пътища. Хората които са на хемодиализа, вчера още успяхме да ги транспортираме до болницата в град Русе. Към момента всички пътища остават затворени за движение. Всички институции, ведомства, фирми и организации като Община, Полиция и Каолин, които са свързани със сложната ситуация, мога да кажа, че са на ниво и се работи усилено", подчерта Георгиев.

Заради лошите метеорологични условия през нощта и до обяд в петък всички населени места на територията на община Ветово, обслужвани от Енерго про останаха без ток. Екипи на дружеството работят по отстраняването на повредите, но на някои места достъпът е силно затруднен. Кметът на общината информира, че около 12 часа на обяд е пуснат тока в село Писанец, а в село Смирненски екипите продължават да работят.

Кметът на Община Ветово призова гражданите да не излизат на път с личните си автомобили поради изключително лошите метеорологични условия и продължаващите снеговалежи и навявания.

Последно променена в Петък, 06 Януари 2017 13:40
Оценете
(3 гласа)
Прочетена 3838 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...