Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:40

Предлагат Ружди Ружди за удостояване със званието "Почетен гражданин" Избрана

Ружди Ружди Ружди Ружди

Граждански комитет инициира подписка в подкрепа на предложението за удостояване на Ружди Ружди със званието „Почетен гражданин" на община Ветово във връзка с постигнати

изключителни спортни постижения и завоювана олимпийска титла на параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Първото заседание на гражданския комитет бе проведено на 13 октомври, тази година, и в работата му взеха участие: Исмаил Селим – зам.-кмет на Община Ветово и председател на Клуба по борба „Каолин – 2000", Алеко Алеков – директор на Средно училище „Христо Ботев" в гр. Глоджево, Джеват Ибошев - зам.-директор на СУ "Христо Ботев", Рефие Ралева – директор на Детска градина „Здравец" в гр. Глоджево, Иван Керчев и Тансел Солак – учители в СУ „Христо Ботев" в гр. Глоджево, Зеким Сефер – председател на Читалищното настоятелство при НЧ „Просвета – 1910 г." в гр. Глоджево , Мелят Софта – секретар на НЧ „Просвета – 1910 г.", Сюлейман Паша – треньор по борба и общински съветник от състава на ОбС – гр. Ветово, Кемал Софта - спортист, републикански шампион; Айше Исмаилова – главен счетоводител в СУ „Христо Ботев" и Селиме Тюлеоглуева – гл. експерт в Общинска администрация – гр. Ветово.

Сформиран бе Инициативен комитет в който влизат всички присъстващи на заседанието, а за негов председател единодушно бе избран Исмаил Селим – зам.-кмет на Община Ветово.

С оглед даване на по-широка гласност на предприетата инициатива беше решено да се инициира общодостъпна подписка в подкрепа на предложението за удостояване на Ружди Ружди със званието „Почетен гражданин" на община Ветово.

Гражданите, желаещи да подкрепят инициативата, могат да се включат в подписката като собственоръчно попълнят имената си в предоставените формуляри, намиращи се в следните обекти:
- гр. Глоджево - Кметство град Глоджево; СУ „Христо Ботев"; ДГ „Здравец"; Читалище; магазин „Сейдолски"; Фризьорски салон „М. Карахафуз";
- гр. Ветово – Общинска администрация; СУ „Васил Левски";
- с. Смирненски – Кметство с. Смирненски; ОУ „П. Р. Славейков";
- гр. Сеново – Кметство гр. Сеново;
- с. Писанец – Кметство с. Писанец.

Организаторите на начинанието очакват широка обществена подкрепа на предложението за удостояване на Ружди Ружди със званието „Почетен гражданин" на община Ветово.

Припомняме, че след поредицата свои успехи и победи - в Катар през 2015 год., където печели златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания, на Световното първенство по лека атлетика през 2016 г., където печели отново златен медал и втора европейска титла, Ружди Ружди се завърна в родния си град Глоджево с още по-голяма и престижна награда – олимпийски медалист на Параолимпийските игри в Рио през тази година, носител на златен медал в тласкането на гюле в категория F55, подобрявайки собствения си световен рекорд от Гросето с резултат от 12,33 метра.

Ружди разнесе славата на България и на родния си край до най-отдалечените кътчета на света и именно затова е достоен да носи званието „Почетен гражданин" на община Ветово, подчертават от инициативния комитет и канят всички граждани да подкрепят подписката.

Лудогорие инфо

Последно променена в Вторник, 01 Ноември 2016 17:30
Оценете
(9 гласа)
Прочетена 1876 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...