Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:48

Община Шумен разпространи плакати за предпазване от коронавирус

Община Шумен разпространи плакати за предпазване от коронавирус Снимка: © Лудогорие инфо

Община Шумен разпространи 300 плаката с препоръчителни мерки и указания за предпазване

от заразяване с коронавирус, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Афишите са поставени на видни места в детски и социални заведения, пенсионерски клубове, магазини, на входовете на големите търговски вериги и по селата. На тях са описани и разяснени препоръките на Министерството на здравеопазването за предпазване от заразяване с COVID-19.

От средата на миналата седмица всяка сутрин алеите и павилионите на Кооперативния пазар в Шумен, който се стопанисва от предприятието "Общински жилища и имоти", се дезинфекцират. Инкасаторите работят с необходимите предпазни маски и ръкавици. На входовете на пазара също са поставени информационни материали за превантивните мерки, които трябва да се вземат срещу заразата. Всички собственици и продавачи в магазините са инструктирани за хигиената, която трябва да спазват и за необходимата организация на работа, за да не допускат струпване на хора в помещения, отбелязват от общинския пресцентър.

От там допълват, че на здравни, детски и учебни заведения са предоставени дарените 21 000 броя сапуни от започналата в Шумен кампания "Помогни сега".

Последно променена в Вторник, 17 Март 2020 17:11
Оценете
(1 глас)
Прочетена 369 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...