Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:43

Повишават правната култура на учениците в Шумен

Повишават правната култура на учениците в Шумен Снимка: © Лудогорие инфо

Петнадесет паралелки с ученици от 9 до 11 клас, от две училища от Шумен, и по едно - от Върбица и Венец, са включени в образователна програма

на Окръжния съд в Шумен през настоящата учебна година, съобщават от съдебната институция.

От там отбелязват, че шест съдии от наказателното и търговското отделение на съда ще са лектори в образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури." Те ще представят общо десет теми пред учащите, като всеки клас, в рамките на учебната година, ще премине този лекционен курс.

Програмата започна днес с лекция, представена от съдия Светлин Стефанов, пред ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по икономика в Шумен, уточняват от съда.
Проектът се осъществява по силата на Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Основните цели са обогатяване познанията на учениците относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в България, формиране на правна грамотност и култура, превенция на детското насилие, постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие, повишаване на доверието в съдебната власт, допълват от съда.

Последно променена в Петък, 12 Октомври 2018 08:02
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 507 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...