Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 7:29

Кметът на Русе призовава за обща грижа и отговорност Избрана

Кметът на Русе призовава за обща грижа и отговорност Снимка: © Лудогорие инфо

Община Русе работи активно по всички сигнали от граждани. Призоваваме за обща грижа и отговорност, заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

По думите му общинските инспектори упражняват непрекъснат контрол върху фирмата, която се грижи за обществената хигиена, като се налагат финансови санкции в размер на 10 000 - 15 000 лева на всеки десет дни. Тези удръжки ще бъдат вложени за закупуване на почистваща техника от общинските предприятия, което ще увеличи възможностите на общината незабавно и със собствени сили да отстранява всички нередности.

Кметът каза още, че с новия изпълнител по договора за сметоизвозване Русе ще се сдобие и с нови съдове за отпадъци, а цената за превоз на тон боклук вече ще бъде с два лева по-ниска.

Милков отбеляза, че в сключения четиригодишен договор през пролетта на 2019 г. с консорциум "Паркстрой" не са обхванати всички зелени площи в града.
Кметът каза още, че ще бъде обърнато повече внимание на крайните квартали, като се проучва възможността за създаването на микропаркове.

Последно променена в Четвъртък, 20 Август 2020 18:54
Оценете
(1 глас)
Прочетена 325 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...