Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 11:54

Осъдиха на 25 години затвор младежа, убил таксиметров шофьор край Разград

Осъдиха на 25 години затвор младежа, убил таксиметров шофьор край Разград Снимка: © Лудогорие инфо

Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир Иванов, извършено на 27 февруари тази година,

Окръжната прокуратура в Разград постигна ефективно наказание от 25 години лишаване от свобода при строг режим. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. До произнасяне на присъдата на Разградския окръжен съд днес се стигна, след като 22-годишният Сали Пембеев, който за 20 лева извърши грабежа, а след това уби 63-годишния шофьор на такси, се призна за виновен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Така подсъдимият избегна доживотен затвор, колкото поиска в обвинителната си реч представителят на обвинението за извършеното тежко престъпление, уточняват от съдебната институция. В последната си дума Сали изразил формално съжаление за "постъпката" си и се извинил на присъстващите в залата близки на убития таксиметров шофьор.

На 27 февруари тази година Сали наел таксиметровия автомобил, управляван от Красимир Иванов. Два дни преди фаталната среща таксиметровият шофьор навършил 63 години, а Сали се върнал от Германия, където работел. След като проиграл на хазарт спечелените в чужбина пари, 22-годишният мъж замислил да си набави средства по престъпен начин. Наел таксито и по пътя от Разград до село Дянково нанесъл шест удара в областта на шията на водача. Един от ударите прерязал сънната артерия на 63-годишния мъж. За да не бъде разкрит, Сали извлачил тялото на шофьора от автомобила в гориста местност край пътя. Взел оборота от 20 лева, мобилния телефон и таблета на Красимир.

По пътя пътувала жена, която забелязала изоставеното такси. Решила, че е станала катастрофа и предложила на Сали помощ, вземайки го за шофьора на таксито. Така Сали бил отведен в центъра на Разград, където камера го засякла в 21,38 ч. Ограбените 20 лева поиграл веднага, после отишъл при своя позната, където разследващите открили кървавите му дрехи, с които е бил в нощта на грабежа, придружен с убийството. Връхната си дреха и мобилния телефон на Красимир Сали изгорил.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Последно променена в Четвъртък, 27 Юни 2019 23:16
Оценете
(1 глас)
Прочетена 449 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...