Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:17

Нова зала по борба беше открита в Глоджево Избрана

Нова зала по борба беше открита в Глоджево Снимка: © Ludogorie Info

На 20 декември тази година в Глоджево официално бе открита изцяло обновената и разширена спортна зала по борба. Лентата преряза лично кметът на община Ветово инж. Георги Георгиев, който поздрави

състезателите и треньора им Сюлейман Паша, както и всички почитатели на борбата от Глоджево и региона с новата придобивка. Присъстваха кметът на Глоджево Мустафа Яхя, зам.-кметът на Община Ветово инж. Исмаил Селим, Георги Ачев – преседател на Клуб „Юнак-Локомотив" гр. Русе и треньор на седемкратния европейски и световен шампион Валентин Йорданов, Иван Дончев – главен експерт към министерството на младежта и спорта за Русенска област.

Общината е вложила близо 70 000 лв за обновяването и значителното разширяване на борцовата зала за да стане тя още по-функционална и удобна, подчерта кметът. Обновени са санитарните възли и баните, съоръжението е оборудвано с чисто нови климатици. Залата ще се ползва за тренировки и спортни прояви на състезателите от местния клуб по борба.

Свободната борба е традиционен спорт за населеното място и пак по традиция бележи значителни успехи на общински, областни и национални турнири. Запомнящи са постиженията на Ерхан Феиз – балкански шампион, Ахмед Сака – републикански шампион, Белгин Мусов, Севджан Ридван – два пъти републикански шампион, Дениз Мандиков, Онур Джевдет, Тюнчер Шевкъев, Риза Келя и други, които разнасят славата на Глоджево и на България по спортните тепихи.

Настоящият клуб по борба "Каолин-2000" съществува от 1993 година, но ефективно започва да функционира от 1995 година, когато председател на клуба става настоящият кмет на Община Ветово инж. Георги Георгиев. През годините е имало и различни треньори, но от близките 20-25 години запомнящи са имената на Муталиб Джиниев и на настоящия треньор на отбора Сюлейман Паша.

Десетки млади и надеждни състезатели от Глоджево продължиха образованието си в спортен профил в различни висши учебни заведения на страната. Сред тях са Юмит Сармаджиев, завършил Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", Мехмед Гаази, републикански шампион – учи в Националната спортна академия в София, Кемал Софта, републикански шампион - учи във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий".

Основен и крупен спонсор на Клуба по борба е "Каолин" АД, който подпомага всестранно клуба и има значителен принос за спортните успехи постигнати от състезателите. /Лудогорие Инфо

Последно променена в Събота, 21 Декември 2013 13:43
Оценете
(16 гласа)
Прочетена 2548 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...