Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 6:15

Глоджево се готви за 10-годишния си юбилей

Във вторник, 12 февруари, в кметството в гр. Глоджево се проведе работна среща на и.д. кмет Мустафа Яхя с общественици, представители на бизнеса и ръководители на учебни заведения

във връзка с предстоящото тържествено честване на 10-годишнината от обявяването на населеното място за град. Участие в работата на заседанието взеха и инж. Георги Георгиев - кмет на община Ветово и заместникът му Исмаил Селим.
Припомняме, Глоджево беше обявено за град с Решение № 391 на Министерския съвет от 30 май 2003 г., което е публикувано в брой 54 на Държавен вестник на 13 юни същата година. Тогава знаменателното събитие съвпадна с друг бележит за населеното място юбилей – 100 години от началото на просветно и образователно дело в Глоджево и беше съпътствано от пищни тържества, фойерверки и илюминации.
Работната среща при кмета на Глоджево започна с ясно изразеното намерение на присъстващите да направят и предстоящите чествания незабравими и неповторими, както тези отпреди 10 години.
Първият важен проблем с който се занима заседанието беше набелязването на времевия период през който да бъдат реализирани мероприятията, а също така и определянето на точна дата за официално тържество. В работен порядък кметовете предложиха това да стане в периода от 30 май до 2 юни, а официалното тържество да бъде на 31 май. Изрично беше уточнено, че това е все още първата среща на която само се набелязват основните параметри на мероприятието. Предстои на следващи събирания да се разгледат по-конкретни предложения и да се прецизират отделни детайли. В хода на раизскванията постъпиха предложения да се планират програми, свързани с деца и ученици от ОДЗ „Здравец" и от СОУ „Христо Ботев", както и за турнир по борба, приятелска среща по футбол, конни състезания и евентуално офроуд и състезание с мотори, а също така и атракции с делтапланери.
Кметът на общината инж. Георги Георгиев отправи апел към и.д. кмет Мустафа Яхя и към присъстващите на срещата да направят проучване относно интересите на населението и младите хора на Глоджево за покана на подходящ изпълнител за музикалната програма на тържествената вечер.

В края на срещата кметът на община Ветово инж. Георги Георгиев представи на вниманието на присъстващите някои от приоритетните дейности по благоустрояването на гр. Глоджево. Той посочи, че ще бъде извършен ремонт на централния площад в града, който включва подмяна на тротоарни плочки, бордюри, изграждане на детска площадка с люлки и пейки като общата стойност на тези дейности е около 60 хиляди лева. Ще бъде асфалтиран и пътят зад голямата джамия – улица „Баба Тонка" и това ще струва около 30 хиляди лева. Господин Георгиев поясни, че миналата година изцяло е преасфалтиран и площадът до кметството в Глоджево. Изградено е и санитарно-тоалетно помещение в клуба на пенсионерите. Предстои разширение и модернизиране на спортната зала по борба, а за там са предвидени близо 72 хиляди лева.
Помислили сме и за молитвените храмове, заяви той. В най-кратко време ще изпратя керемиди и дървен материал за малката джамия, но майстори ще трябва да си наеме джамийското настоятелство. Планирал съм среща и с църковното настоятелство относно укрепването на храма „Света Параскева" в Глоджево.
Кметът на общината се спря и на още един много важен проблем, който е свързан с символични за Глоджево живи обекти, но в същото време пряко касае здравето и безопасността на граждани и деца. Става дума за т. нар. „Голяма топола" в центъра на града. Реална е опасността от падане на дебели и изсъхнали клони при силен вятър върху случайни минувачи и деца. Наложително е да се предприемат мерки за предотвратяване на нещастни случаи. Мнението на всички присъстващи на срещата беше, че дървото е над 50-годишно, присъства в съзнанието на всички глоджевчани, като неизменна част от облика на града и поради тази причина трябва да се съхрани. Кметът пое ангажимент дървото да бъде запазено, а изсъхналите клони да бъдат премахнати като достъп до тях се осигури с подходяща платформа.

Алеко Алеков

Последно променена в Вторник, 12 Март 2013 12:28
Оценете
(8 гласа)
Прочетена 2558 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

6 коментара

 • Връзка на коментара sahin ugurlu Понеделник, 08 Април 2013 12:54 публикуван от sahin ugurlu

  По повод изминалите кметски избори- това ,че МУСТАФА ЯХЯ поднови централния площад,закърпи улици е факт защо ДПС агентите и общинските съветници не го направиха до сега???Евалла на човека. За тези които него разбират -ЛОШО!!! Gorunen koy kilavuz istemez-Anlayana saz anlamayana davul zurne az!!!

 • Връзка на коментара анонимен Понеделник, 08 Април 2013 11:50 публикуван от анонимен

  Господа съграждани и съгражданки това което се вижда не иска коментар вижте колко направи този кмет за нас човека е общителен и възпитан просто си гледа работата достойно и честно а не като бившия кмет Илхан само своите интереси и интересите на партията си .Аз съм турска съгражданка на града но партията която уж ни представлява загуби доверието на много мои съграждани дай на тази партияДПСдве коли и гледай им сеира като се правят нищо друго за хората не правят мислят единствено за джобовете си не искаме такива депесари интересчии не им втръсна да крадат за собствени облаги аз подкрепям новия кмет за това че не дели хората и се старае да помгне на всеки с нещо и да оправи града ни който др кметове не успяха

 • Връзка на коментара Sevahad Вторник, 12 Март 2013 12:25 публикуван от Sevahad

  Госпожо Демиранова, да не се впускаме в подробности и да уточняваме на кого, защо и от какво се е контузил крака. Вие най-добре знаете това, а и доста други хора го знаят. Ами който много *ходи* него го болят краката. Относно Мустафа Яхя, "вашия" кмет, ама той не е и кмет, той е назначен като една пионка, и само може да мечтае да бъде кмет.

 • Връзка на коментара ARAP AYSE Вторник, 12 Март 2013 12:22 публикуван от ARAP AYSE

  Benim ayam eski mutarlarin yanina gide gele is icin bule oldu ama cok sukur bugun ku gunume unutmayin ki bu muhtar herSey yapti. Siz naptinis? Benim ayam kimeyi ilgilendirmiri bide bunu yazanlar benden bulmain allahtan bulun baka bisey demirim. Hosuma gitmediyi icin deyil aSLINDA BUNUNLADA GURUR DUYIRIM. BEN AYSE DEMIRANOVA BENI HERKESIN BILDIYI GIBI(ARAP AYSE).

 • Връзка на коментара Sevahad Вторник, 12 Март 2013 12:19 публикуван от Sevahad

  Г-н Алеков, по-добре закрийте този сайт. Ако очаквате коментари от рода на "урааа" и "браво" по-добре да не пишем коментари. Преди малко написах нещо малко по-разширено и ми изписа "твърде дълъг коментар" Всеки има право да пише колкото и каквото си иска. Тогава и Вие съкратете статиите си.

 • Връзка на коментара Sevahad Вторник, 12 Март 2013 12:09 публикуван от Sevahad

  Забравили сте да добавите, че освен за юбилея г-н Георгиев и г-н Яхя на четири очи, са обсъждали предстоящите местни избори за кмет на Глоджево. Хора работещи в кметството от Програмата за временна заетост в работно време събират подписи из Глоджево за кандидатурата на Яхя за независим кмет. Допустимо ли е това, как ще са едновременно на работа и ще събират подписи??? Никой ли не вижда това? Айше Демиранова позната като Арап Айше, досега е била в "болнични" понеже е била "тежко" болна изведнъж е оздравяла и събира подписи за Яхя из Глоджево заедно с Гюлшен Юнузова, Ахмед Тетавалъев и още много други, всички от Прогамата за временна заетост работещи в момента в кметството.

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...