Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:07

Диетолог съветва как да не се преяжда по празниците

Диетолог съветва как да не се преяжда по празниците Снимка: © БГНЕС

Ако закусите правилно в деня на празничната вечеря, ще можете да се насладите на храната и да не навредите на здравето си,

казва Ейми Горин – основател на компанията Amy Gorin Nutrition.

Ако възнамерявате да опитате от всички основни блюда плюс десерт, помислете за това предварително. Изяжте скромна закуска, обядвайте и непременно яжте през деня, за да не сте много гладни на вечерята и да не преядете, предупреждава диетоложката.
Особено важно е в деня преди обилната трапеза да подберете „балансирана закуска".
Горин предлага денят да започне с богати на протеини овесени ядки, накиснати предварително предишната вечер. Може също да си приготвите смути от боровинки, фъстъчено масло и кисело мляко. Тази закуска ще поддържа усещането за ситост, благодарение на съдържащите се в нея протеини, мазнини и целулоза.

Според публикация на портала Wallet Hub, по време на празничната вечеря може да си „набавите" между 3 000 и 4 500 калории. За да ги изгори, на един средностатистически мъж ще му бъдат необходими около 10,5 часа физически упражнения.

Според статистиката, от Деня на благодарността до Рождество гражданите на САЩ наддават средно по 4,5 кг.

Ако се отпуснете по време на празничната вечеря и не внимавате, може да ви потрябват 5-6 месеца, за да се върнете към предпразничните си килограми, предупреждават експертите.

Последно променена в Вторник, 24 Декември 2019 16:10
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 502 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...