Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 12:38

Синдикат „Образование“: Учебната година ще започне нормално

Синдикат „Образование“: Учебната година ще започне нормално Снимка: © БНР

Учебната година трябва да започне редовно, а правителството да поеме разходите за PCR тестове на учители и ученици

по препоръка на директора на образователната институция. За това настояват от синдикат „Образование" към Конфедерация на труда „Подкрепа" за новата учебна година.

Синдикат „Образование" няма да допусне да се отклоняват парите за образование на учениците за дейности по превенция и борба с грипни епидемии, дейности, за които носят отговорност финансово държавата и общините, се казва в позицията, подписана от лидера на синдикат "Образование" Юлиян Петров, предава БНР.

Синдикат "Образование" предлага правителството да поеме разходите за PCR тестове на учители, деца и ученици при съмнение и препоръка от директора на образователната институция.

В позицията се казва, че Отрасловият съвет, който е най-висшият орган в средното образование, включващ в себе си всички компетентни работещи в образователната система, категорично казва, че учебната година започва редовно и затова е учудващо тиражирането на много варианти за започване на учебната година в българските образователни институции и продължаващoто поднасяне на хипотези относно вариантите за начало.

В позицията се казва, че дистанционното обучение „имаше своя исторически ефект и своите достойнства", но вече е част от историята.

Позицията завършва с призива да се вземат най-разумните и професионални решения и да не се допусне, „нерегламентирано източване на делегирания бюджет, ощетявайки ученици и учители".

Последно променена в Понеделник, 10 Август 2020 19:09
Оценете
(1 глас)
Прочетена 345 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...