Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:21

От днес 90% от училищата стартират дистанционно обучение

От днес 90% от училищата стартират дистанционно обучение Снимка: © Лудогорие инфо

Очаква се около 90 на сто от училищата да стартират различни форми на дистанционно обучение от днес. Това се налага заради

затварянето на учебните заведения до 29 март като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Виртуална класна стая или възлагане на задачи и самоподготовка са двете основни форми на дистанционно обучение, които ще се прилагат. До вторник, сряда те трябва да обхванат почти всички деца са очакванията на просветното министерство. От там поясниха, че целта на образованието в електронна среда е да бъдат минимизирани загубите на учебен материал и времето, в което учениците са извън класните стаи да бъде използвано за упражнения и затвърждаване на материала.

Всяко училище трябва да създаде своя организация за провеждането на дистанционното обучение, в рамките на което задачи могат да се поставят дори по електронна поща или по телефона. На учениците, които нямат компютри или интернет вкъщи ще се оказва индивидуална помощ. Първоначално учениците ще се упражняват и ще затвърждават научения материал. Ако ваканцията за корона вируса продължи и след 29 март, се обмисля да има уроци, с които те ще придобиват нови знания. От просветното ни министерство призоваха родителите да помогнат в процеса на дистанционното обучение, като се включат в групи с останалите родители и класните ръководители и следят, дали техните деца изпълняват поставените задачи.

Последно променена в Понеделник, 16 Март 2020 16:51
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 462 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...