Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 8:16

Баница за Ахмед Доган на „Доган сарай бийч фестивал“

Баница за Ахмед Доган на „Доган сарай бийч фестивал“ Снимка: © Cross

Станалото вече традиционно събитие „Доган сарай бийч фестивал" бе организирано и днес в парк „Росенец".

Протестиращите оставиха край оградата на имота, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган две „почетни оставки" - на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

За Доган бе оставена баница - символ на властта, посочвайки, че именно той разпределя парчетата от нея.

Организаторите на акцията имаха и още един подарък - книгата на Стефан Цвайг „Между власт и морал рядко има връзка".

Инициаторът на станалото вече традиционно плажуване Асен Бонджев коментира:

„Имам да оставя една почетна оставка за Бойко Методиев Борисов, министър-председател на България. Ние, гражданите и суверенът на Република България не признаваме легитимността и престъпната власт на настоящото правителство. Настояваме за незабавна оставка и провеждане на предсрочни избори. Почетна е, защото, така както има и почетни председатели, които не би следвало да имат власт, но реално - разполагат с власт и тя е задкулисна, така и ние - гражданите, с нашето присъствие на улиците, на площадите, ние се явяваме коректив на властта и показваме какво трябва да се случи. А то е много просто - оставка на Гешев и Борисов", коментира Бонджев.

Актове, че част от постройките в т. нар. летни сараи на Ахмед Доган са незаконни, са разлепени на сградите в парк „Росенец". Както вече БНР-Бургас информира (вижте тук) едва няколко от сградите там са със строителни документи. Останалите са издигнати без разрешение за строеж, без инвестиционни проекти и съгласуване с контролните органи. Ако няма възражения, те трябва да бъдат съборени.

А разлепените актове е посочено, че строителят на обектите е „неизвестен". Част от тях са издигнати в имоти на „Хермес Солар", а други - в държавни парцели. Едната двуетажна постройка е вдигната на плажната ивица.

Последно променена в Събота, 22 Август 2020 19:31
Оценете
(1 глас)
Прочетена 494 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...