Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 9:20

Дончев: Оставането ни в МС от тук нататък е вреда

Томислав Дончев Томислав Дончев

При предложените условия, оставка е възможна в началото на ноември. Надявам се изборите да бъдат по-рано от март,

заяви пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев и обясни процедурата при оставка, служебно правителство и свикване на Велико Народно събрание.

Вицепремиерът заяви, че ни чака време на протести поне една година.

Безспорен факт е, че демокрацията е в криза. Има нужда от рестарт, посочи още Дончев. Вицепремиерът каза, че предположените промени, оповестени от Борисов в петък, са били обсъждани около седмица. А подготовката е започнала преди около 5 години.

Нямаме нужда да печелим време, каза още Дончев и подчерта, че оставането им в Министерски съвет от тук нататък е вреда. Чисто политически за нас е най-изгодно да има избори веднага, коментира вицепремиерът.

Оставка обаче няма да се подаде – защото, по думите на Дончев, нищо няма да се промени.

Дончев отчете съпоставката между казаното от премиера и думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган от 2019 г., за необходимостта от рестарт на политическия модел.

Томислав Дончев каза, че предложенията на ВМРО за промени в Конституцията, не са все още обсъждани. Не са водени разговори и по отношение на предложенията на Валери Симеонов. Не съм убеден, че наборната военна служба е това, от което имаме нужда, подчерта вицепремиерът.

Той изрази надежда свикване на Велико Народно събрание да се проведе към месец ноември.

Христо Иванов не казва нищо ново. Приемам всичките му цели и необходимост по отношение на търсенето на справедливост, заяви Томислав Дончев, който пристигна в студиото на бТВ веднага след участието на лидера на Демократична България.

Последно променена в Събота, 15 Август 2020 12:32
Оценете
(1 глас)
Прочетена 201 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...