Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 7:16

Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори

Корнелия Нинова Корнелия Нинова

„Не допусках, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам амбицията им да изкарат мандата си докрай.

Ние се готвим за предсрочни избори. Позицията ни е непроменена – искаме оставката на кабинета и предсрочни избори". Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България", каза още Нинова. По думите ѝ това правителство е делегитимирано и единственият изход от ситуацията са предсрочни избори.

Нинова посочи, че все още няма отговор от председателката на парламента Цвета Караянчева на искането на социалистите за извънредно заседание на Народното събрание, но по неофициална информация ще се свика заседание в четвъртък – 13 август, когато е крайният срок по закон.

Мнението на социалистите е, че управляващите много закъсняват с мерките срещу икономическата криза, предизвикана от пандемията от Covid-19. "Няма никаква стратегия на правителството и мнозинството – потушават напрежението на парче, когато някой бранш се надигне. Това наесен ще се усети много. Оставайки на власт, задълбочават кризата", заяви Корнелия Нинова и коментира, че ако аргументът им за оставане на власт е, за да дадат решения на кризата, то нека да дават тези решения, което не се случва.

Последно променена в Сряда, 12 Август 2020 16:52
Оценете
(1 глас)
Прочетена 232 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...