Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 6:37

ДОСТ и НПСД образуват коалиция "Обединение ДОСТ"

ДОСТ и НПСД образуват коалиция "Обединение ДОСТ" Снимка: © БТА

Партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" /ДОСТ/ с лидер Лютви Местан и Народна партия "Свобода и достойнство" /НПСД/ с лидер Орхан Исмаилов образуват

коалиция "Обединение ДОСТ".

Това обяви Лютви Местан на пресконференция в националния пресклуб на БТА. Орхан Исмаилов заяви, че коалицията ще се яви заедно на парламентарните избори през март.

Национална задача и мисия на обединението е "европейска демокрация без сараи", посочи Местан. Магията на това обединение е в баланса на принципите на идентичността и на националната държава - единна и неделима, подчерта Местан. Той заяви, че коалицията е носител на модерен граждански патриотизъм. Ние ще защитаваме смело светостта на идентичността ни - име, език, религия и култура, както и териториалната цялост, свещеността на границите на България, нейното единство и неделимост, отбеляза Местан. Той допълни, че ще работят за активен стратегически диалог между България и Турция, тъй като Турция не може да е в образа на исторически архевраг на България, защото освен стратегически партньор в НАТО, тя е и стратегически ресурс за развитието на България.

От коалицията са уверени, че ще влязат в следващия парламент. Парламентарната група на "Обединение ДОСТ" ще бъде нов демократичен ресурс, който ще работи за съхраняването и развитието на геостратегическия ценностен избор на България - да се развива като страна, член на ЕС и НАТО, подчерта Местан.

Местан заяви, че в коалиционното споразумение е заложена равнопоставеност на двете партии. Заедно ще взимаме решения, подчерта той. Нашето послание е в думата обединение, допълни Орхан Исмаилов. По думите му коалицията е създадена на базата на принципи и по силата на желанието на структурите на двете партии по места. Той заяви, че в следващия парламент ще си сътрудничат с десните партии. Бихме дали подкрепа на политически сили, управленски формати, които ще изведат като принцип на принципите България да остане член на ЕС и НАТО, допълни Местан.

Той заяви, че ще се борят за гласа на всички български граждани, които споделят ценността евроатлантизъм и каузата "демокрация без сараи", както и за гласовете на изселниците в Турция. Чака ни един много тежък, брутален сблъсък между политическата кауза и политическия терор, заяви Местан. Ние смятаме, че идеите ще надделеят над репресиите, каза той. По думите му през годините ДПС се е превърнала в образувание, заслужило метафората "сараи". "Днес това образувание разяжда демократичната тъкан на българското общество", отбеляза Местан. Тази битка изглежда неравна, но ще бъде спечелена, идеите побеждават, посочи той.

Последно променена в Вторник, 07 Февруари 2017 19:26
Оценете
(0 гласа)
Прочетена 631 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...