Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 2:05

В КК "Албена" 33 спасителни поста ще бдят за сигурността на туристите Избрана

В КК "Албена" 33 спасителни поста ще бдят за сигурността на туристите Снимка: © БГНЕС

В черноморския комплекс "Албена" спасителите на 33 поста ще бдят за сигурността на летовниците през новия сезон, съобщиха от пресцентъра на ваканционното селище.

Петдесет от тях вече са назначени, а други двайсет ще постъпят на работа от 1 юли, поясни старши ръководителят на звеното Стоян Вълчев. Летуващите ще разчитат на смелостта и бързината и на четири дами, сред които е и професионален треньор по плуване. Най-младият спасител в курорта е 19-годишен, а най-възрастният е пенсиониран вече учител по физическо възпитание, допълни Вълчев.

По думите му всеки спасителен пост разполага с гребна лодка, а целият отряд в кризисна ситуация може да ползва три джета. Спасителите разполагат с плавници, шнорхели, буйове, въжета, бинокли, мобилни станции и друго оборудване. За ползващите плажа през този сезон са осигурени нови съблекални, наподобяващи охлюв, а през идната година ще бъдат подменени и наблюдателните кули на спасителите.

Няма инциденти от началото на сезона, водата вече достига 22-23 градуса и е добра за къпане, казва ръководителят на спасителите в черноморския комплекс. Очаква се спасителите да останат на постовете си до средата на октомври.

Последно променена в Сряда, 15 Юни 2016 21:04
Оценете
(1 глас)
Прочетена 553 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...