Регистриране на потребител

или Отказ
Часът е: 1:14

Служители на РСПБЗН-Ветово гасиха пожар в покрайнините на града

Служители на РСПБЗН-Ветово гасиха пожар в покрайнините на града Снимка: © Лудогорие инфо

Дежурните противопожарни екипи на територията на област Русе са реагирали на 11 сигнала за произшествия през изтеклото денонощие,

съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

В 15:36 часа пожарникари от районната служба във Ветово са пратени да ликвидират пожар в суха трева и храсти на адрес в с. Бъзън. Пожарът е възникнал в двора на бивше основно училище и е потушен на площ около 500 m2, до 16:30 часа.

В 15:47 часа, екипите на РСПБЗН- Ветово, с наличната им техника и още един екип от ССОД при РДПБЗН- Русе са пратени по сигнал за възникнало горене на суха трева и храсти, разпространило се към необработваема овощна градина. Произшествието е станало в района на местност "Банките", на входа на град Ветово от пътя за с. Семерджиево.

Пожарът е локализиран към намираща се в близост нива с царевица, но е имало засегнати насаждения. Горенето е ликвидирано на площ около 37 000 m2 . Основната част на засегната площ е в изоставената овощна градина, където затруднения при гасенето е имало, заради трудния достъп. Борбата с огнената стихия огнеборците са продължили до 23:30 часа.

Последно променена в Петък, 07 Август 2020 16:09
Оценете
(1 глас)
Прочетена 977 пъти
Ludogorie info

www.ludogorie.info

Оставете коментар

Пояснителен текст относно коментарите...